AKTUALITY

Skvělá halová sezóna pro žáky naší školy

Tomáš Krištof | 13.3.2023 | Sportovní příprava

Žáci naší školy se skvěle předvedli při uplynulé atletické halové sezóně. Hned tři z nich se mohou pyšnit medailí z mistrovství republiky. Nejlépe se vedlo dvojčatům Markovým, kteří si z mistrovství republiky žactva odvezly hned po dvou medailích. Dvě zlaté získala Aneta Marková a to ve skoku dalekém a v běhu na 60 m překážek. Tereza získala bronz na 60 m a ten ještě dokázala vylepšit na třístovce, kde jasně dominovala a zaběhla dokonce rekord mistrovství v úžasném čase 39,35 s. Třetím medailistou z MČR je chodec Ondřej Plecháček, který vybojoval na trati 3000 m stříbrnou medaili. Na republikovém šampionátu se předvedla také štafeta na 4 x 200 m složená z žákyň sportovní přípravy – Tereza Marková, Aneta Marková, Aneta Loudová a Nela Vaníčková. Tato sestava se umístila na výborném šestém místě v silné konkurenci.
 
Při dalších závodech, nejčastěji pak při krajských přeborech jednotlivců v Jablonci nad Nisou se představilo přes 60 žáků naší školy. Někteří si odvezli medaile, někteří nové osobní rekordy, ale všichni do jednoho skvěle reprezentovali naší školu a zaslouží si velké poděkování za vzornou reprezentaci.
 
V halové sezóně se v dresu AC Turnov dařilo i absolventům naší školy. Jakub Šafář se poprvé v životě dostal přes 5metrovou hranici a bral na MČR juniorů bronzovou pozici. Překážkářka Nela Vaníčková skončila na stejném šampionátu čtvrtá jen setinku od bronzové a dvě setinky od stříbrné medaile.